Top

Alles over thermo ondergoed

Hoe werkt thermo ondergoed


Thermokleding wordt vaak thermo ondergoed genoemd
Dit wordt zo genoemd omdat je het onder je normale kleren draagt. Thermo ondergoed zit strak om het lichaam. Vaak is het van een soort stretch materiaal gemaakt, zodat het altijd om je lichaam past. Je krijgt met thermo ondergoed als het ware een extra laag om je lichaam.

 

Door het thermo ondergoed blijft je lichaam warm
Het lichaam verliest minder warmte door het thermo ondergoed. Daardoor voel je de kou minder snel wanneer je lang in de kou bent. Wanneer je thermokleding aantrekt voel je gelijk de warmte over je heen komen. Het thermo ondergoed neemt de warmte van je lichaam op, waardoor je je eigen lichaamswarmte blijft voelen. Er zit een speciale vezel in die verwarmd.


Thermo ondergoed is niet vervelend om te dragen
Omdat het strak om het lichaam sluit voel je het eigenlijk niet zitten. Het materiaal van thermo ondergoed is elastisch zodat je gewoon kunt bewegen.


Thermokleding is van dun materiaal gemaakt, waardoor het weinig weegt. Ook kan je lichaam gewoon blijven ademen.
Je gaat dus niet zweten van thermo ondergoed.
 

Van welk materiaal is thermo ondergoed gemaakt:

  • 60% polymide

  • 35% Polyster

  • 5% Elastaan

Thermo ondergoed en zweten

Wanneer je intensief aan het sporten bent, is er een grote kans dat je gaat zweten. Je lichaam en kleren worden dan nat. Wanneer het buiten koud is, koelt je lichaam dan extra snel af. Hierdoor kun je last krijgen van je spieren. Thermo ondergoed is ook uitermate geschikt tegen zweten. Normale kleding van bijvoorbeeld katoen nemen veel vocht op, waardoor je kleren nat worden. Ook je lichaam blijft nat van het zweet. Thermokleding neemt juist weinig vocht op en geeft het vocht goed door naar buiten. Hierdoor blijft je lichaam droog.
 

Voor wie is thermo ondergoed geschikt

Buitensporten in koude temperatuur, zoals zeilen, vissen, wandelen en fietsen.

  • Wintersport en schaatsen

  • Motorrijders

  • Beroepen waarbij je buiten werkt.

  • Voor wie gewoon graag warm wilt blijven